WAT BETEKEND DETOX

Het woord detoxen komt van het Engelse woord ‘detoxification’, wat ontgiften betekent. 

Een detoxkuur ondersteunt je lichaam bij het afbreken en afvoeren van schadelijke stoffen. Het brengt je lichaam weer terug in een innerlijke balans en helpt om nieuwe energie op te doen. D.m.v. detox reinigt, zuivert en versterkt het lichaam.

WAT IS HET VOORDEEL BIJ EEN DETOXKUUR

Bij een detoxkuur ben jij bewust bezig met jou lichaam. Je ontdoet jezelf van afvalstoffen en start fris en energiek in het leven. De kuur biedt het lichaam voldoende natuurlijke vitaminen, mineralen en veel microvoedingsstoffen.

De nieuwe verworven vitaliteit en de vele positieve effecten van een dergelijke kuur op het lichaam zoals een frisse en stralende huid, meer energie en motivatie, de stofwisseling wordt gestimuleerd en gewichtsverlies kunnen leiden tot de ontwikkeling van vreugde in een gezondere levensstijl in de toekomst. Na een detoxkuur ervaar je een veel sterker lichaamsbewustzijn dan voorheen.

 

Voordelen van een ontgiftingskuur:

Ontgift lichaam

Diepe reiniging

Meer energie

Mooie en stralende huid

Mentale rust

Gezonde levensstijl

Sterkt immuunsysteem

Afvallen

 

Ook mentaal vindt er een reiniging plaats: Oude en overbodige dingen kunnen worden losgelaten, er is ruimte voor nieuwe perspectieven en ideeën!

 

Wat verwacht je tijdens de detoxkuur

Druk op de reset knop en begin met een persoonlijke 10-daagse detox kuur!

Na een korte anamnese met een voedings- en lifestyle advies, start je met een detox action plan. Met de juiste voorbereiding kan jouw organisme zich ontdoen van onnodige ballast en alle belangrijke voedingstoffen uit de sappen opnemen. Hoe beter je voorbereid, hoe makkelijker de detox zal verlopen. Die eersten 4 dagen word je lichaam met een persoonlijke op jouw afgestemde plan op de detoxkuur voorbereid.

Tijdens de detoxkuur vervangen de koudgeperste verse biologische fruit- en groentesappen 3 dagen lang jouw vaste voeding. Die verschillende sappen zijn allemaal ongepasteuriseerd en zitten vol vitaminen, enzymen en mineralen. Ze voorzien je lichaam van alles wat het nodig heeft. Ze zijn 100% vers en puur.

De laatste 3 dagen begin je weer langzaam jouw lichaam met gezond voedsel op te bouwen. Om het lichaam niet onmiddellijk na de detoxkuur weer volledig te belasten, moet de voeding langzaam worden gewijzigd en opnieuw gewend raken aan vast voedsel.

Hiervoor krijg je recepten voor 3 dagen mee. Deze kunnen makkelijk in het alledaagse leven worden omgezet.   

De hele detoxkuur wordt begeleid met dry brushing en basisch badzout.

DRY BRUSHING

Dry brushing betekend droog borstelen van je lichaam voor de douche. Het is belangrijk omdat een derde van alle gifstoffen in je lichaam wordt namelijk uitgescheiden via je huid. Door alle dode huidcellen los te maken en te verwijderen zorg je voor een goede huidverjonging! Zo verbetert ook de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open en daardoor kan je huid beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren. Door het dry brushing wordt je huid glad en stralend mooi.

Het basisch badzout ondersteund het proces en zorgt met zijn waardevolle mineralen voor ontspanning.